Zeiltochten

alle niveaus

Rondje Noord-Holland

Deze tocht is bedoeld voor (aankomende) zeilers die altijd al eens op zee, het wad, IJsselmeer en over het IJ willen varen. Langs het centrum van Amsterdam en dat in één tocht. Afhankelijk van tij en wind maken we het rondje links- of rechtsom. Maar wat je zeker zult beleven zijn alle facetten van het recreatief zeilen. Genieten van wind, water en omgeving.

alle niveaus

Vijfdaagse Waddentocht

Deze tocht is bedoeld voor zoetwaterzeilers die hun vaargebied willen uitbreiden en kennis willen maken met zeilen op de prachtige Waddenzee. ’s Avonds aanleggen op een Waddeneiland, Harlingen of Den Helder waar we mogelijk de verkeerscentrale bezoeken. We laten de planning bepalen door wind en tij.

Oefenen met stroom doodvaren, rekenen met getijdetabellen of gewoon genieten van prachtige vergezichten en de geur van het zilte water. Maar natuurlijk is er ook tijd om even de benen te strekken of een fiets te huren en een eiland te verkennen. Een mooie kennismaking met het zoutwaterzeilen, actief genieten.

alle niveau's

Zevendaagse Noordzeetocht

Deze tocht is bedoeld voor iedereen die de grenzen wil verleggen en het avontuur wil aangaan. We weten dat we vertrekken vanuit Enkhuizen en dat we daar ook weer terugkomen. Verder bepalen we samen wat we gaan doen. Maar varen op zee doen we!

Hoe is het om een nacht door te zeilen? Wat is gezien de weersverwachtingen een logische tocht? Wordt het Lowestoft, Borkum of misschien Norderney? Misschien belanden we wel in Vlissingen en passeren we de Maasmond. Hoe dan ook ervaar je hoe het is om langere tochten te varen, leer je specifieke zeiltrim op zee en maak je er samen met je kompanen aan boord en de instructeur een prachtige onvergetelijke tocht.

ALLE NIVEAUS

Tiendaagse zeiltocht London

Altijd al de River Thames op willen varen? En willen liggen in St Katharine docks aan The Tower Bridge? Zien waar op de Medway Michiel de Ruyter de Engelsen versloeg in 1667? En het prachtige maritiem museum bezoeken in Chatham? En op de terugweg fish and chips eten in Pin Mill? Deze tocht combineert vakantie met zeezeilen.

We vertrekken na een kennismaking uit Enkhuizen en gaan op weg naar Londen. Hoe de tocht er precies uit gaat zien kunnen we nog niet voorspellen. Hier zullen we de eerste dag samen vorm aan geven. Maar zeker is dat we gaan varen op zee en het moet wel heel raar gaan met het weer als we niet de overkant halen.

Een zeiltocht die vakantie en leren combineert en een ervaring oplevert om nooit te vergeten.