Zeilvakantie

Cursusinformatie

Voor wie
Deze cursus is specifiek bedoeld voor (aankomende) zeilers die met familie of vrienden zich willen voorbereiden op een vakantie met een kajuitzeiljacht. Heerlijk onafhankelijk nieuwe plekken ontdekken aan boord van een boot. Een ideale voorbereiding op een zeilvakantie in Griekenland, een flottielje in Kroatië of een boot huren in Turkije.
Wat leer je
Je leert tijdens deze training veilig een zeiljacht van de ene haven naar de andere haven te brengen onder normale omstandigheden. Daglicht en tot windkracht 4. Je leert ankeren, mooren, afmeren op de manier die voor het gebied waar jij naartoe gaat gebruikelijk is. Je leert over veiligheid aan boord, motormanoeuvreren, zeiltrim (hijsen, strijken, reven en ontreven).

En wat heel belangrijk is: je leert dit samen te doen met jouw bemanning. Je wilt het gezellig houden aan boord, want het tenslotte vakantie en daarom zorg je er als schipper voor dat iedereen op belangrijke momenten weet wat hij of zij moet doen. Je hebt het gevoel dat ‘in control’ bent. En je bent ook!

De instructeur heeft minimaal een eigen vaardigheidsniveau CWO 4 en instructeursbevoegdheid. Uiteraard delen alle instructeurs van Zeilschool Zuiderzee hun kennis, ervaring en passie voor zeilen met veel plezier met jou.
Aantal cursusdagen
Heb je nog helemaal geen ervaring? Dan denken wij dat wij jou samen met je team in 6 dagen kunnen klaarstomen voor een veilige, comfortabele vakantie.

Heb je al enige ervaring? Of wil je misschien alleen even afstoffen en de plaatselijke gebruiken qua aanleggen leren? Dan kan de training uiteraard korter. Mail of bel ons dan.
Prijs
Vakantievoorbereiding (dagtraining)
Losse dag op ma € 490 per dag
Driedaagse di t/m do € 425 per dag
Driedaagse vr t/m zo € 550 per dag

De prijs is inclusief brandstof, koffie en thee en 2 overnachtingen aan boord. De prijs is exclusief lunch en diner, hiervoor wordt een boordkas gemaakt. De instructeur is vrijgesteld van de boordkas.

  • Je boekt de boot privé/als groep.
  • Een groep is max 4 personen.
  • Neem als je met 5 of meer personen bent contact op.